Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ розслідує дії деяких командирів Нацгвардії щодо акції біля адміністрації президента


Строковики Нацгвардії вийшли на мітинг з вимогою оголошення демобілізації
Строковики Нацгвардії вийшли на мітинг з вимогою оголошення демобілізації

За фактом бездіяльності військових службових осіб окремих військових частин Національної гвардії військовою прокуратурою розпочато розслідування. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Слідством встановлено, що порушуючи закон «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо заборони військовослужбовцям в організації страйків і участі в них, вранці 13 жовтня військовослужбовці строкової військової служби у кількості 455 осіб без зброї самовільно залишили територію військових частин та направились до адміністрації президента України, де провели незаконний страйк з вимогою звільнення їх з військової служби в запас, що заподіяло істотну шкоду авторитету органів військового управління та державної влади», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що військові службові особи Нацгвардії допустили бездіяльність, що виразилася в умисному невиконанні посадовцями дій щодо зміцнення військової дисципліни.

Розслідування цього кримінального провадження перебуває на особистому контролі генерального прокурора.

13 жовтня кілька сотень солдатів-строковиків Національної гвардії (колишніх Внутрішніх військ МВС), а також батьки частини з них, пікетували адміністрацію президента в Києві з вимогою звільнення в запас. Військовослужбовці стверджували, що вони відслужили понад півтора року, тобто більш як на півроку «переслужили» річний термін, що, за їхніми словами, не передбачено законом.

XS
SM
MD
LG