Доступність посилання

ТОП новини

Італійський прем’єр заявив про позитивний настрій після зустрічі щодо України


У Мілані завершилась зустріч у широкому форматі щодо ситуації в Україні за участю президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна і європейських лідерів. Зустріч тривала близько 1,5 годин.

Італійський прем’єр Маттео Ренці заявив, що відчує «позитивний настрій» щодо врегулювання кризи в Україні. Водночас очевидного прогресу на переговорах сторонам досягти не вдалося.

Президент Росії Володимир Путін також назвав зустріч «доброю, позитивною».

Британський прем’єр Дейвід Камерон заявив, що Путін запевнив інших лідерів, що не хоче розділу України і замороженої кризи.

З європейського боку в зустрічі брали участь канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон, прем’єр Італії Маттео Ренці, а також президенти Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і Європейської ради Герман Ван Ромпей та майбутній голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні.

Зустріч відбувалася у рамках євро-азійського саміту, що відбувається в Мілані.

Тим часом напередодні, за даними Кремля, на зустрічі Путіна і Меркель були зафіксовані «суттєві розбіжності» в поглядах на конфлікт в Україні, внаслідок якого з квітня загинули понад 3660 людей.

XS
SM
MD
LG