Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратурі кажуть, що викрили злочинну діяльність прокурора центрального апарату ГПУ


У Генпрокуратурі заявляють, що викрито злочинну діяльність старшого прокурора відділу центрального апарату ГПУ, який шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами в особливо великому розмірі, повідомляє прес-служба відомства.

15 жовтня ухвалою слідчого судді щодо підозрюваного обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативною заставою у сумі 360 тисяч гривень.

«Встановлено, що співробітник ГПУ за попередньою змовою з цивільною особою у період серпня-жовтня 2014 року шляхом шахрайства заволоділи грошовими коштами приватного підприємця у сумі 2 мільйони 212 тисяч гривень за повернення вилученої в ході обшуку побутової техніки та закриття кримінального провадження службовими особами Державної фіскальної служби стосовно вказаного підприємця», – мовиться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що підозрюваного також відсторонено від посади старшого прокурора відділу центрального апарату Генпрокуратури.

Колишньому старшому прокурору відділу центрального апарату ГПУ повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 4 статті 190 (шахрайство), частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

XS
SM
MD
LG