Доступність посилання

ТОП новини

Путін: є поступ щодо розмежування сторін конфлікту в Україні


Президенти України і Росії досягли поступу у вирішенні проблеми розмежування між сторонами конфлікту в Україні, заявив сьогодні Володимир Путін після двосторонньої зустрічі з Петром Порошенком в італійському Мілані.

Зокрема, сказав він, сторони домовилися про використання безпілотників та іншої сучасної техніки, яка дозволить визначити місця, звідки завдаються удари.

Путін також знову стверджував, що Росія не є стороною конфлікту в Україні.

Перед виступом Путіна за результатами двосторонньої зустрічі Порошенко теж заявив, що сторони досягли згоди щодо необхідності виконувати «мінські домовленості» про врегулювання в частині Донбасу. За його словами, визначальним моментом є припинення вогню, і сторони домовилися про практичні кроки, щоб контролювати виконання цієї домовленості разом із Організацією з безпеки і співпраці в Європі. Йдеться, зокрема, про збільшення числа безпілотників, а також іншого обладнання, яке допоможе визначати винних у порушеннях режиму припинення вогню.

Це була вже третя сьогодні зустріч двох президентів. Раніше цього дня вони зустрічалися в так званому «нормандському форматі», з участю також президента Франції і канцлера Німеччини. А перед цим уранці в робочому сніданку також брали участь прем’єри Італії й Великої Британії і президенти Європейської ради і Європейської комісії. Темами зустрічей були врегулювання в частині Донбасу, де за підтримки Росії діють проросійські збройні сепаратисти, і газові суперечки Росії й України.

На Заході вже багато разів звертали увагу, що в той час як Україна робить багато для виконання «мінських домовленостей» про врегулювання кризи в частині Донбасу, Росія не виконує своїх зобов’язань за цими домовленостями.

Зокрема, проросійські сепаратисти вже не раз заявляли, що не дозволять використання безпілотників і збиватимуть їх.

XS
SM
MD
LG