Доступність посилання

ТОП новини

У Швеції підтверджують присутність іноземної субмарини


У Швеції триває пошук «іноземної підводної активності»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

У Швеції триває пошук «іноземної підводної активності»

Міністерство оборони Швеції підтверджує можливість іноземної військової підводної діяльності у районі Стокгольмського архіпелагу. Про це повідомляє колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт на своїй сторінці у Twitter.

«Наше військове командування щойно підтвердило можливість присутності іноземного військового підводного човна у глибині Стокгольмського архіпелагу», – пише Більдт.

«Міністр оборони Швеції Петер Гултквіст дав інтерв’ю: «Ми зобов'язані захистити територіальний суверенітет Швеції, ми будемо більш відкритими», – повідомив у своєму Twitter шведський підприємець із Києва Андерс Естлунд.

Наразі шведське військове командування не може підтвердити, кому саме належить ця субмарина.

«Ми не можемо стверджувати, про чию саме підводну активність йдеться, допоки ми не знатимемо напевно», – цитує Естлунд шведське військове командування.

Оборонне відомство Швеції оприлюднило знімки, які, як повідомляється, доводять іноземну підводну активність біля Стокгольмського архіпелагу.

За інформацією видання Svenska Dagbladet, йдеться про пошкоджений російський підводний човен.

Міністерство оборони Росії тим часом спростовує інформацію, що цей інцидент пов'язаний з присутністю біля берегів Швеції російського підводного човна. У заяві російського військового відомства мовиться, що «ніяких позаштатних» чи аварійних ситуацій з російськими кораблями не було.

XS
SM
MD
LG