Доступність посилання

ТОП новини

До кінця цього тижня в оселях українців буде тепло – Гройсман


Усі області й міста України отримали дозвіл на початок опалювального сезону. Про це сьогодні на брифінгу в Дніпропетровську повідомив перший віце-прем’єр України Володимир Гройсман.

За його словами, це означає, що «жодних перешкод на цьому шляху немає, і вже сьогодні міста, області, райони розпочали опалювальний сезон як в бюджетній сфері, так і будинків».

«Це відповідальність перш за все місцевої влади, але на 1 жовтня вся технічна готовність міст і областей була підтверджена, тому тепер потрібен тільки час для запуску тепла, для гідравлічних регулювань», – сказав Гройсман.

Він запевнив, що до кінця цього тижня «в оселях українців буде тепло».

За словами Гройсмана, кількість отримувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг від держави цього року зросте удвічі.

«Уряд схвалив – розширити кількість людей, які можуть і будуть отримувати субсидії. Тому я просто всіх закликаю: перевірити право на отримання субсидій. Ви як працюючі люди більш ніж 15% від своєї заробітної плати не будете сплачувати за комунальні послуги», – зазначив він.

20 жовтня президент України Петро Порошенко дав уряду доручення, щоб опалювальний сезон по всій Україні розпочався не пізніше п’ятниці.

Раніше Порошенко заявив, що Україна взимку буде з газом. Попередньо Україна домовилася з Росією, що до 31 березня ціна на газ становитиме 385 доларів за тисячу кубометрів. Остаточно це питання має бути узгоджено 21 жовтня з участю не лише України та Росії, а й ЄС.

XS
SM
MD
LG