Доступність посилання

ТОП новини

Двом працівникам ДАІ повідомили про підозру в переслідуванні автомайданців – прокуратура


Слідчий відділ прокуратури Києва повідомив про підозру в участі у масових репресіях проти автомайданівців, а саме складанні підроблених рапортів, двом інспекторам столичної ДАІ.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, встановлено, що обидва підозрюваних 29 грудня 2013 року складали неправдиві рапорти щодо власників автомобілів, які рухалися в колоні машин з символікою Євромайдану в бік «Межигір’я».

За повідомленням, міліціонерам інкримінують вчинення злочинів, передбачених частиною 1 статті 366 (службове підроблення ) і статті 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Незабаром обвинувальний акт стосовно правоохоронців направлять до суду, додали у прокуратурі.

Крім того, у відомстві пообіцяли найближчим часом оголосити про підозру ще низці працівників ДАІ.

У прокуратурі Києва заявили, що розслідування щодо злочинів проти активістів Автомайдану «добігає свого логічного завершення».

Під час масових акцій протесту в Києві учасники Автомайдану проводили пікети біля будинків вищих державних посадових осіб, в тому числі біля резиденції «Межигір’я» колишнього президента Віктора Януковича. Працівники ДАІ тоді складали рапорти про відмову зупинитися на вимогу правоохоронця.

Напередодні у Генпрокуратурі повідомили, що до суду направили перший обвинувальний акт щодо начальника відділення ДАІ за переслідування учасників Автомайдану.

XS
SM
MD
LG