Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд арештував водія снігоприбиральної машини аеропорту Внуково


Володимир Мартиненко
Володимир Мартиненко

Басманний суд російської столиці Москви заарештував водія снігоприбиральної машини, з якою при зльоті в аеропорту Внуково зіткнувся літак президента французької нафтової компанії Total Крістофа де Маржері. Володимира Мартиненка помістили під варту до 21 грудня.

На арешті наполягло слідство. За твердженням слідчих, залишаючись на волі, чоловік зможе сховатися, чинити тиск на свідків і знищити докази.

Суддя зачитала медичну довідку, в якій зазначено, що, за попередніми даними, Мартиненко в момент катастрофи був у стані алкогольного сп’яніння. Адвокат затриманого Олександр Карабанов назвав ці висновки абсурдними, оскільки, за його словами, вони «були зроблені на підставі візуального огляду Мартиненка лікарем після катастрофи», а результатів аналізів поки що немає.

Захист просив помістити водія під домашній арешт і запропонував внести заставу в мільйон рублів, щоб він міг вийти на свободу. На думку адвокатів, з нього роблять «цапа відбувайла».

Сам водій заявив на суді, що співпрацює зі слідством і ховатися не збирається. За його словами, він усвідомлює свою причетність до трагедії і йому зараз дуже важко.

Приватний літак розбився у Внуково в ніч на вівторок в результаті зіткнення зі снігоприбиральної машиною, яка опинилася на злітній смузі. Загинули чотири людини, що були на борту, включаючи президента Total Крістофа де Маржері.

Серед пріоритетних версій того, що сталося слідство розглядає помилку диспетчерів і дії водія снігоприбиральної машини.

XS
SM
MD
LG