Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: бойовики готують провокації на Донбасі напередодні виборів


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Бойовики на Донбасі готують провокації напередодні дострокових виборів до Верховної Ради України, повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Зокрема, за його словами, бойовики готуються до обстрілів житлових кварталів і цивільних об’єктів для дискредитації військових підрозділів України.

«Так, на околиці населеного пункту Суходольськ Краснодонського району Луганської області розташовано техніку бойовиків у складі 1 БТР та 1 установку «Град» на базі автомобіля КрАЗ, із нанесеними білою фарбою двома лініями, що є розпізнавальними знаки приналежності бойової техніки до складу Збройних сил України. Крім того, на одному з підприємств Луганська замовлено виготовлення військових шевронів з українською символікою», – сказав Лисенко.

У РНБО закликали жителів населених пунктів, які перебувають на захопленій бойовиками території, у найближчі дні бути особливо пильними.

Напередодні Росія заблокувала розширення міжнародного моніторингу ОБСЄ за кордоном з Україною. Це сталося під час зустрічі представників організації у Відні. Перед цим усі 57 країн ОБСЄ, включаючи Росію, вирішили продовжити мандат цієї місії ще на місяць, до 23 листопада. При цьому, кількість спостерігачів залишається на нинішньому рівні.

Тим часом, як заявив Олександр Захарченко, «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР», яке Україна вважає терористичним, бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові. Захарченка цитує російське агентство «РИА-Новости».

XS
SM
MD
LG