Доступність посилання

ТОП новини

Росія заперечує, що блокує місію ОБСЄ на кордоні з Україною


Заяви, що Росія блокує розширення місії ОБСЄ на кордоні з Україною, недоречні, заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін, повідомляє прес-служба російського МЗС.

За словами Келіна, мінський протокол від 5 вересня стосується спостереження за кордоном з боку України, про моніторинг треба домовлятися з проросійськими бойовиками, а не з Росією.

Він зазначив, що запрошення Росією прикордонної місії ОБСЄ на два пункти на кордоні з Україною було жестом доброї волі.

Представник США в ОБСЄ Дженіффер Босворт звинуватила Москву у блокуванні розширення міжнародного моніторингу ОБСЄ за українсько-російським кордоном на Донбасі. Зокрема, Босворт звинуватила Росію у «необґрунтованих обмеженнях» для 16 спостерігачів ОБСЄ і трьох адміністративних асистентів, які займаються моніторингом російських пунктів пропуску «Гуково» і «Донецьк».

5 вересня Мінську учасники тристоронньої групи з урегулювання ситуації на Донбасі підписали протокол, перший пункт якого передбачав припинення вогню. 19 вересня підписано меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, згідно з якими представники ОБСЄ мають здійснювати моніторинг за українсько-російським кордоном на Донбасі.

XS
SM
MD
LG