Доступність посилання

ТОП новини

Лавров заявляє, що українські силовики використовують важку техніку на Донбасі


Глава МЗС Росії Сергій Лавров
Глава МЗС Росії Сергій Лавров

Вкрай важливо не дати зірватися процесові узгодження лінії роз’єднання на сході України, заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

За його словами, головне зараз сконцентруватися на мінських домовленостях.

«Виконання йде непросто, тривають обміни пострілами. На жаль, київська влада продовжує використовувати важку техніку, руйнуючи інфраструктуру», заявив Лавров, слова якого цитує російське агентство «Тасс».

Натомість у штабі АТО наголошують, що українські військові дотримуються режиму припинення вогню: відкривають вогонь лише у відповідь по розвіданих вогневих точках бойовиків, не обстрілюють позицій, якщо це може зашкодити мирним мешканцям.

Сьогодні «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

20 жовтня Захарченко заявив, що українська влада зриває мирний процес і перемир’я треба вважати припиненим.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Проте ці угоди неодноразово порушували.

26 вересня на Донбасі розпочала робоча група Спільного центру між представниками України, ОБСЄ та Росії. До її складу увійшли представники української сторони моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців Збройних сил Росії. За даними РНБО, група проводить моніторинг режиму дотримання вогню шляхом патрулювання уздовж лінії розмежування з боку сепаратистів і з боку української армії.

XS
SM
MD
LG