Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор Ярема звільнив свого першого заступника


Генеральний прокурор Віталій Ярема звільнив Миколу Голомшу з посади першого заступника Генерального прокурора в порядку виконання закону про люстрацію. Про це повідомив голова координаційної ради при Генеральній прокуратурі Володимир Бойко на своїй сторінці в Facebook.

22 жовтня президент України Петро Порошенко доручив звільнити заступника генпрокурора і заступника міністра внутрішніх справ, а також здійснити кадрові рішення щодо окремих посадовців Служби безпеки та інших силових відомств.

Сьогодні генеральний прокурор Віталій Ярема на вимогу закону про люстрацію звільнив 132 прокурорсько-слідчих працівники.

У вересні генпрокурор Ярема призначив службове розслідування за фактом погроз журналістам проекту «Наші гроші», які готували матеріал про заступника генпрокурора Анатолія Даниленка. Пізніше Даниленко попросив відсторонити його від виконання обов’язків на час розслідування фактів про погрози журналістам

Після цього активісти Автомайдану пікетували Генпрокуратуру з вимогою закриття кримінальних проваджень, які відкрили ще за часів Януковича. Також активісти вимагали проведення очищення лав прокуратури.

XS
SM
MD
LG