Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина скасовує плату за довгострокові візи для українців – МЗС


Німеччина скасовує для громадян України плату за довгострокові візи. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ у Facebook.

«Федеративна Республіка Німеччина скасувала з 1 листопада 2014 року оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї тощо. Зазначене рішення було ухвалене німецькою стороною виключно для громадян нашої держави з урахуванням розпорядження Кабінету міністрів України від 22.10.2014 року № 1016-р «Про оформлення довгострокових віз для в’їзду в Україну громадянам Федеративної Республіки Німеччина», – мовиться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, своєю чергою, закликав українців не плутати цей тип віз із туристичними.

«Німеччина скасувала оплату за довгострокові національні візи для українців. Важливий крок. Тільки не плутайте: це не безкоштовний шенген», – написав Клімкін у Twitter.

За повідомленням МЗС, Німеччина стала шостою країною ЄС після Латвії, Литви, Естонії, Словаччини та Польщі, які підтримали ініціативу Києва щодо скасування візових зборів за оформлення національних віз терміном понад три місяці.

XS
SM
MD
LG