Доступність посилання

ТОП новини

ЄС не визнає «виборів», які готують сепаратисти на Донбасі


ЄС не визнає так званих «виборів», які планують провести сепаратисти у частині Донбасу, яку вони наразі контролюють. Про це йдеться у висновках за результатами саміту ЄС, який проходив 23–24 жовтня у Брюсселі.

«Проведення «президентських» та «парламентських» виборів, про які заявила самопроголошена влада, суперечать букві і духу «мінського протоколу». Вони не будуть визнані», – мовиться у висновках.

Згідно з законом «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», місцеві вибори в окремих районах Донбасу призначено на 7 грудня.

Сепаратисти ж планують провести свої «вибори» на частині території Донбасу, яку вони наразі контролюють, 2 листопада. Україна називає ці «вибори» нелегітимними. Про їхню нелегітимність заявили також США.

Тим часом президент Росії Володимир Путін заявив, що вибори на Донбасі мають проходити не за українським законодавством, а у координації з ним. Про це він заявив на засіданні міжнародного дискусійного клубу «Валдай» у Сочі.

«У домовленостях (мінських – ред.) прописано, що вибори повинні проходити у координації з українським законодавством. Не за українським законом, а у координації. Ніхто на сході України не хоче проводити вибори за українським законом, коли стріляють і гинуть люди», – заявив Путін на засіданні міжнародного дискусійного клубу «Валдай» у Сочі.

Одним з пунктів «мінського протоколу» від 5 вересня є забезпечення «проведення дострокових місцевих виборів згідно з законом України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

XS
SM
MD
LG