Доступність посилання

ТОП новини

Контакти Києва з «ЛНР» та «ДНР» є умовою пошуку національної згоди – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умовою пошуку шляхів національної згоди в Україні контакти офіційного Києва з угрупованнями «ДНР» та «ЛНР», які визнані в Україні терористичними організаціями. Про це йдеться на сайті МЗС Росії з посиланням на інтерв'ю одному із закордонних ЗМІ.

«Зараз необхідно підтримати ті контакти, які зароджуються між Києвом, «ЛНР» та «ДНР», а потім вийти на всеосяжний політичний діалог з метою пошуку шляхів національної згоди і проведення конституційної реформи з участю всіх регіонів і політичних сил України відповідно до зобов'язань Києва за Женевською заявою від 17 квітня 2014 року», – заявив Лавров.

За його словами, приводом для загострення ситуації в Україні стало «незаконне» усунення від влади Віктора Януковича через його рішення відкласти підписання з ЄС економічної частини угоди про асоціацію. В наслідку і так відбулося – економічні статті угоди застосовуватимуться не раніше 1 січня 2016 року, додав Лавров.

«Навіщо було підтримувати антиконституційний державний переворот у Києві, здійснений за підтримки ультранаціоналістичних, неонацистських сил, руйнувати крихку рівновагу в українському суспільстві, зіштовхувати країну у вир братовбивчого конфлікту?» – сказав Лавров.

Російська сторона, в особі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, зокрема, неодноразово заявлала, що не має стосунку до конфлікту на сході України, а також що її військових та зброї там немає. Хоча військове керівництво України і НАТО кілька разів надавали докази російської військової присутності на території України.

XS
SM
MD
LG