Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія заперечує плани прямого авіасполучення з Кримом


Єреван, новий термінал міжнародного аеропорту «Звартноц», архівне фото
Єреван, новий термінал міжнародного аеропорту «Звартноц», архівне фото

Головне управління цивільної авіації Вірменії спростувало в суботу повідомлення про нібито організацію прямого авіарейсу між столицею Єреваном і Сімферополем в окупованому Росією Криму.

«До Головного управління цивільної авіації не надходила і, відповідно, не розглядається заявка для здійснення прямого рейсу Єреван – Сімферополь», – заявив прес-секретар управління Рубен Грдзелян, як повідомило російське агентство «Інтерфакс».

Днями «міністр транспорту» окупаційної влади Криму Анатолій Цуркін стверджував, що з середини наступного місяця мають початися «регулярні авіарейси» між Сімферополем і Єреваном. За його словами, вони мали б відбуватися раз на тиждень, і здійснювати їх збиралася російська авіакомпанія «Грозний Авіа» з Чечні.

Три місяці тому у Криму вже заявляли про «перший міжнародний авіарейс» із Сімферополя до одного з аеропортів Стамбула. Насправді літак «Грозний Авіа» полетів до російської Анапи, де простояв чотири години і відтак уже з Анапи, хоч і з тим самим номером чартерного рейсу, вилетів до Стамбула. На зворотному шляху літак, що формально вилетів зі Стамбула до Анапи, розвернувся над Анапою вже без посадки і полетів до Сімферополя.

Після анексії Криму Росією авіакомпанія «Грозний Авіа» стала базовим перевізником аеропорту «Сімферополь».

Україна оголосила аеропорти окупованого Криму і повітряний простір над ним закритими для польотів цивільної авіації. Цю заборону порушує тільки Росія, за що Україна виставляє їй штрафи.

XS
SM
MD
LG