Доступність посилання

ТОП новини

Президент виступає за мирне врегулювання на сході


(архівне фото)
(архівне фото)

«Найважливіша наша мета – мир», – заявив у суботу президент Петро Порошенко у зверненні напередодні позачергових парламентських виборів.

За його словами, лише шляхом політичного врегулювання можна повернути ті території, «де військового вирішення проблеми нема, да й бути не може».

«Чи можна штурмом взяти Донецьк так, щоб не знищити його? Це місто чуже для окупантів. А для мене воно – наше, рідне, українське, і живуть там взяті в заручники мої співвітчизники. Тому ніяке критиканство, яким би гострим та болючим воно не було, не зупинить мене від пошуку мирного виходу із ситуації, що склалася», – наводить слова голови держави його прес-служба.

«Втім, про зміцнення армії ми теж не забуваємо. Порох тримаємо сухим і діємо за принципом «все для фронту, все для перемоги», – запевнив президент.

«Рішення про припинення вогню, насамперед, пішло на користь обороноздатності. Перевели дух, загоїли рани, підтягнули людські резерви, підвезли зброю, доставили техніку, звели врешті-решт фортифікаційні споруди. Всі бронетанкові заводи працюють на АТО в три зміни. І сьогодні ми значно сильніші, ніж півтора місяця тому. Не дай Боже, але хай тільки-но сунуться!» – заявив Порошенко.

Голова держави здійснив уже низку кроків, спрямованих на мирне, не силове, вирішення конфлікту зі збройним проросійським сепаратизмом у частині Донбасу. За це він зазнає значної критики з боку прихильників позиції про необхідність твердіше боротися з сепаратистами.

XS
SM
MD
LG