Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко очікує якнайшвидшого формування нової коаліції


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Українська влада отримала переконливий вотум довіри від народу. Про це заявив президент України Петро Порошенко у зверненні щодо завершення дострокових парламентських виборів.

«Результати екзит-полів показують, що я не помилився, ухвалюючи рішення про позачергові вибори парламенту. Перезавантаження влади завершується. Зволікання зараз з реформами – смерті подібно. Тому я очікую якнайшвидшого формування нової коаліції. І хоча це обов’язок політичних партій та народних депутатів, як президент, не буду стороннім спостерігачем. Я максимально прискорюватиму цей процес, який має завершитися формуванням нового уряду та ухваленням першого пакету реформаторських законів», – сказав Порошенко.

Петро Порошенко також зазначив, що його команда «вже підготувала ґрунтовний проект коаліційної угоди».

«Вона – не про посади. Вона – про принципи та ідеали, про реформи та конкретні закони. Вона – про зміни на краще для всіх та кожного», – говорить президент.

Голова Верховної Ради України сьомого скликання, однин з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов заявив, що підготовлений президентом проект коаліційної угоди є технічним документом і його підписання є зайвим.

За попередніми даними національного екзит-полу, на парламентських виборах п’ятивідсотковий бар’єр долають 7 політичних партій.

За партію «Блок Петра Порошенко» проголосували 23%, «Народний фронт» – 21,3%, «Самопоміч» – 13,2%, «Опозиційний блок» – 7,6%, «Свобода» – 6,3%, Радикальну партію – 6,4%, «Батьківщина» – 5,6%.

26 жовтня в Україні позачергові парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG