Доступність посилання

ТОП новини

Більшість бійців АТО змогли проголосувати – РНБО


Військовослужбовці голосують у Краматорську, 26 жовтня 2014 року
Військовослужбовці голосують у Краматорську, 26 жовтня 2014 року

У Раді національної безпеки і оборони заявляють, що більшість військовослужбовців на сході України проголосували на виборах до Верховної Ради.

«Окремі підрозділи сил АТО, які перебували на передовій або в інших небезпечних районах, проголосувати не змогли. Але переважна більшість воїнів змогла реалізувати своє право голосу», – заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За даними Лисенка, зоні АТО вчора проголосували близько 10 тисяч військових.

Як повідомили в РНБО, у зоні проведення антитерористичної операції, а також на полігонах, у районах відновлення бойової готовності, особовий склад узяв участь у виборах шляхом зміни місця голосування без зміни виборчої адреси і голосував лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Як заявив Лисенко, вибори на Донеччині й Луганщині відбулися без істотних проблем, активність виборців у Донецькій області склала 32,4%, у Луганській – 32,87%.

За опрацьованими близько 50% голосів у загальнодержавному багатомандатному виборчому округу, перед ведуть дві політичні сили – «Народний фронт» (21,62%) і «Блок Петра Порошенка» (21,45%). До парламенту також проходять «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина». Не долає 5-відсоткового бар’єру, за попередніми даними, ВО «Свобода» (4,69%).

XS
SM
MD
LG