Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Україні засвідчили підтримку реформ – спостерігачі МРІ


Дострокові парламентські вибори в Україні відбулися без серйозних порушень і засвідчили, що більшість українців підтримують курс чинної влади на реформи. Про це ідеться у звіті делегації спостерігачів від Міжнародного республіканського інституту (МРІ), які спостерігали за голосуванням у більш як десяти обласних центрах країни.

Спостерігачі вважають, що вибори відповідали міжнародним стандартам і ті порушення, що були, носили здебільшого технічний характер.

Як повідомила колишній прем’єр-міністр Словаччини Івета Радічова, перед новою Верховною Радою стоїть вкрай складне завдання – провести глибинні реформи, які мають стабілізувати ситуацію у політико-економічній сфері.

«По закінченні виборів для нових лідерів України настав час взятись за реформи, яких вимагали виборці. Визначальним є проходження до Верховної Ради кількох нових проєвропейських партій. Українці очікують швидких змін у врядування країни і продовження руху в Європу», – наголосила Радічова.

Місія спостерігачів від МРІ відвідала 150 дільниць у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Львівській, Тернопільській, Черкаській областях. Члени місії повідомили про незначні порушення, серед яких не було жодного, який би вплинув на результати голосування і виборів.

Раніше вибори в Україні демократичними і чесними визнали також спостерігачі ОБСЄ, ПАРЄ, ENEMO.

XS
SM
MD
LG