Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль заявив про намір розширити кількість поселень у Східному Єрусалимі


Ізраїль оголосив про намір побудувати більше тисячі нових помешкань у Східному Єрусалимі. Палестинська сторона попередила, що ці плани можуть призвести до «вибуху насильства».

Про намір ізраїльської влади повідомило напередодні джерело в канцелярії прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. За цими даними, 400 одиниць житла з’являться в районі Хар-Хома і ще 600 в Рамат-Шломо. Попросивши не називати його імені, чиновник з оточення прем’єр-міністра також підтвердив намір Ізраїлю просунутися в будівництві «інфраструктурних об’єктів» на Західному березі, не уточнивши, про що саме йдеться.

Представник палестинського керівництва, Набіль Абу Рдейна назвав плани Ізраїлю «небезпечною ескалацією», яка, за його словами, може призвести до «землетрусу» в регіоні.

Держдепартамент США висловив занепокоєння Вашингтона у зв’язку з планами Ізраїлю з розширення поселень.

Ізраїль окупував Східний Єрусалим і Західний берег Йордану у 1967 році. Формально нинішні ізраїльські поселення на цій території, населеній переважно арабами, вважаються нелегальними. Палестинці неодноразово вимагали від Ізраїлю припинити зведення тут нових помешкань.

XS
SM
MD
LG