Доступність посилання

ТОП новини

Понад 10 українських військових загинули на 32-му блокпосту від початку вересня – РНБО


На 32-му блокпосту біля села Смілого Луганської області від початку вересня загинули більше ніж десять українських силовиків, повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, нині військових вивели звідти, і після надання необхідної допомоги вони зможуть узяти відпустку.

«Наразі відбувається ідентифікація тіл загиблих та з’ясування долі кількох військовослужбовців, які офіційно вважаються зниклими безвісти», – повідомив Лисенко.

Уточнені дані в РНБО обіцяють оприлюднити пізніше.

Лисенко нагадав, що напередодні ввечері військових відвели з 32-го блокпоста на безпечні рубежі. «Зараз військовим надають психологічну й необхідну медичну допомогу. Їм також дадуть відпустку», – додав речник.

Лисенко також уточнив, що місце, де розташовувався 32-й блокпост, «вже не вважається блокпостом українських військовослужбовців».

Сепаратисти на своїх сайтах твердять, що в цілому втрати українських військових на Бахмутці (32-й блокпост розташовувався саме на цій трасі) становлять близько 150 людей і 22 одиниці бронетехніки.

Незалежного підтвердження інформації з обох сторін немає.

Спеціальна спостережна місія в Україні Організації з безпеки і співпраці в Європі оприлюднила в суботу результати роботи своїх спостерігачів за попередні дні, в яких мовиться, що блокпост українських військ у селі Смілому Луганської області був в оточенні сепаратистів станом на 21 і 23 жовтня.

Становище в цій місцевості різко загострилося в середині місяця після наступу сепаратистів. Відтоді ЗМІ і користувачі соцмереж багато разів заявляли, що два блокпости, 31-й і 32-й, опинилися в оточенні. Силовики попередніми днями щоразу заперечували факт оточення. Зокрема, 20 жовтня у прес-центрі АТО заявляли, що бойовики, які блокували українські блокпости біля Смілого, «розсіяні та відступили», а 22 жовтня – що на цей блокпост «організована доставка боєприпасів, продуктів харчування, питної води». Останніми ж днями вони не коментували повідомлень про оточення, а лише повідомляли, що становище на 32-му блокпості «без змін».

XS
SM
MD
LG