Доступність посилання

ТОП новини

Оксана Калетник про звинувачення в сепаратизмі: це боротьба з інакомисленням


Оксана Калетник
Оксана Калетник

Народний депутат Оксана Калетник відкидає звинувачення СБУ у сепаратизмі, а кримінальне провадження називає боротьбою із інакомисленням.

«Жахлива новина мене буквально приголомшила. Я сприймаю це як боротьбу із інакомисленням, – цитує політика її прес-служба. – Спробу розправитися із тими, хто має свою точку зору і виступає за політику миру, стабілізації в країні з урахуванням розуміння того, що в Україні проживають люди, які мають різне історичне коріння, культурні традиції, спілкуються різними мовами».

«Може комусь здається, що він повернувся в епоху Януковича і має владу, якою може безмежно користуватися на свій розсуд. Насправді незалежно від кількості влади в руках того, кому це здається, країна стала зовсім іншою. Витримавши два Майдани, суспільство й надалі буде будувати державу, де є свобода слова, демократія і немає страху інакомислення», – додала Калетник.

Служба безпеки України раніше сьогодні повідомила, що відкрила кримінальне провадження стосовно народного депутата Оксани Калетник за сепаратизм. За повідомленням, Калетник висловлювала гасла сепаратистського змісту, зокрема заявляла про «легітимність самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», висловлювалася про їхнє право відділитися від України на зустрічі з виборцями у Вінницькій області.

Оксана Калетник – народний депутат Верховної Ради VII скликання від Комуністичної партії України. Вона вийшла зі складу фракції в травні цього року після того, як влада заявила про намір заборонити КПУ за сепаратизм у зв’язку з подіями на сході країни.

XS
SM
MD
LG