Доступність посилання

ТОП новини

Баррозу – Порошенку: ЄС готовий перерахувати Україні 760 мільйонів євро до кінця року


Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомляє прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили питання макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу.

Президент Європейської комісії ще раз запевнив в готовності ЄС перерахувати 760 мільйонів євро із першого та другого пакету макрофінансової допомоги до кінця року та розглянути перспективи надання третього пакету.

Президенти також обговорили питання взаємодії в енергетичній сфері напередодні чергового раунду трьохсторонніх переговорів між Україною, Європейським Союзом та Росією з питань постачання газу, що відбудуться 29 жовтня в Брюсселі.

Завтра відбудуться тристоронні газові переговори у форматі ЄС-Україна-Росія. Очікується, що російська та українська сторони підпишуть проміжну угоду щодо газових поставок.

21 жовтня у Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори, на яких були присутні міністр енергетики Росії Олександр Новак, його український колега Юрій Продан, а також єврокомісар з енергетики Ґюнтер Еттінґер.

Продан повідомив, що під час цих переговорів не було досягнуто домовленостей щодо юридичного оформлення проміжної угоди.

Олександр Новак заявив, що ціна газу для України становитиме 385 доларів за тисячу кубів, що, за його словами, на 100 доларів менше, ніж Москва вимагала раніше.

XS
SM
MD
LG