Доступність посилання

ТОП новини

Група сирійських повстанців зайшла до Кобані з боку Туреччини


Вибух після авіаудару по Кобані, 29 жовтня 2014 року
Вибух після авіаудару по Кобані, 29 жовтня 2014 року

Група бійців із Вільної сирійської армії зайшла до сирійського міста Кобані з Туреччини для допомоги курдам, що воюють проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Курдські чиновники в Кобані і сирійські активісти заявили, що близько 50 сирійських повстанців зайшли до міста. Коментарів від влади Туреччини наразі не було.

Це повідомлення з’явилося зранку 29 жовтня, через кілька годин після того, як бійці «пешмерґи» – офіційних збройних формувань автономного Іракського Курдистану – зайшли в Туреччину на шляху до Кобані, щоб приєднатися до боротьби з бойовиками.

Вільна сирійська армія, яка має підтримку Заходу, є однією з поміркованих структур збройних повстанців проти влади Сирії.

Понад 800 людей загинули і 200 тисяч людей залишили свої домівки після наступну бойовиків на Кобані шість тижнів тому.

Міжнародна коаліція під проводом США вже кілька тижнів завдає повітряних ударів по позиціях джигадистів всередині і навколо Кобані. Бойовики угруповання «Ісламська держава» з 2013 року намагаються встановити контроль над цим курдським містом на кордоні Сирії з Туреччиною. Вони захопили околиці Кобані і прилеглі села під час наступу, що розпочався минулого місяця.

XS
SM
MD
LG