Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест та прикордонники не оформлювали вантаж «гуманітарного конвою» Росії – РНБО


«Гуманітарний конвой» Росії, архівне фото
«Гуманітарний конвой» Росії, архівне фото

Українські прикордонники і представники Червоного Хреста не брали участі в оформленні та переміщенні вантажу російського «гуманітарного конвою». Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, українські прикордонники здійснили лише візуальний огляд транспортних засобів і вантажу.

Митне оформлення вантажу не здійснювалось, оскільки не надано жодної інформації про його набувачів, зазначають У РНБО.

За даними РНБО, частина вантажу призначена для забезпечення підрозділів бойовиків, частину продуктів планують перед телекамерами роздати місцевим мешканцям під час «виборів» бойовиків 2 листопада.

Сьогодні вранці вантажівки чергового «гуманітарного конвою» Росії перетнули кордон з Україною. За даними РНБО, зафіксовано переміщення 76 автомобілів та 147 осіб.

Четвертий російський «гуманітарний конвой» вирушив до України 28 жовтня.

Українська влада заявила, що ніякого офіційного документа від Росії з приводу відправки чергової колони не отримувала. Київ назвав таку поведінку Москви порушенням міжнародних домовленостей.

У серпні і вересні російська влада вже відправляла до Луганська і Донецьк три «гуманітарні конвої». Жодного разу українські представники не були допущені до огляду вантажів (лише з першого конвою, ще в серпні, їм дозволили оглянути перші три десятки машин із понад 200).

XS
SM
MD
LG