Доступність посилання

ТОП новини

СБУ перевіряє інформацію щодо розстрілу Пореченковим мирних жителів у Донецьку


Радник голови СБУ Маркіян Лубківський
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський

СБУ в рамках кримінального провадження проти Михайла Пореченкова перевіряє інформацію щодо розстрілів ним мирних жителів Донецька. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Ми документуємо його які військового злочинця, який, за свідченнями очевидців, окрім обстрілів з кулемета в Донецькому аеропорту, влаштував полювання на донеччан – справжнє сафарі на території міста Донецька по Київському проспекту в районі будинків від 65 до 75 номера», – написав він.

Лубківський наголосив, що СБУ такі дії розцінює «як розстріли мирних жителів і буде вимагати від усіх міжнародних інституцій найжорсткіших санкцій щодо Пореченкова».

Підтвердження інформації про це з інших джерел немає.

Раніше Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова за підозрою в створенні терористичної групи або терористичної організації.

Російський актор Михайло Пореченков 30 жовтня побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

XS
SM
MD
LG