Доступність посилання

ТОП новини

Угода про асоціацію не є кінцевою метою співробітництва між Україною та ЄС – спільна заява


Початок тимчасового застосування угоди про асоціацію між Україною та ЄС із 1 листопада 2014 року відповідає прагненням українського народу, також угода про асоціацію не є кінцевою метою співробітництва між Україною та ЄС. Про це йдеться у спільній заяві президентів України, Європейської ради та Європейської комісії з нагоди початку тимчасового застосування угоди про асоціацію, повідомляє прес-служба президента України.

«Угода про асоціацію стане ключовим інструментом реалізації за підтримки ЄС дуже необхідних реформ в Україні протягом наступних років. Угода сприятиме процвітанню та стабільності на нашому континенті та створить нові можливості для регіонального співробітництва між Україною та її сусідами», – зазначається у заяві.

Автори документа вітають продовження терміну дії торговельних преференцій ЄС для України до кінця 2015 року та підтверджують важливість належної підготовки до тимчасового застосування торговельних положень угоди з 1 січня 2016 року.

З 1 листопада починається тимчасове, до набуття чинності, застосування угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Тимчасове застосування розділу угоди, що стосується зони вільної торгівлі, відкладене до початку 2016 року. На цей час ЄС зберіг для України односторонні торговельні пільги.

XS
SM
MD
LG