Доступність посилання

ТОП новини

КЗЖ засуджує дії російського актора Пореченкова


Міжнародний комітет захисту журналістів (КЗЖ) засуджує російського актора Михайла Пореченкова, який знятий біля аеропорту Донецька, де він стріляє з кулемета, будучи при цьому у касці з написом «преса». У КЗЖ заявляють, що він за це має публічно вибачитися.

«Пореченков має публічно вибачитися, у першу чергу, перед родинами тих журналістів і працівників медіа, які загинули під час висвітлення конфлікту. А також перед тими, хто продовжує ризикувати своїм життям задля того, щоб нести людям інформацію зі сходу України та інших небезпечних регіонів», – мовиться у повідомленні КЗЖ.

«Російський актор Михайло Пореченков приєднався до баскетболіста Дениса Родмана, хто заявляв, що диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин є його найкращим другом, а також Дженніфер Лопес, яка заспівала «з днем народження, пане президенте» лідеру Туркменістану, тобто, до списку зірок, які порушували права людини», – зазначають у Міжнародному комітеті захисту журналістів.

Дії Михайла Пореченкова засудили в ОБСЄ, а також російські журналісти.

Михайло Пореченков на Донбасі
Михайло Пореченков на Донбасі

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова за підозрою в створенні терористичної групи або терористичної організації.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Слідче управління Міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальне провадження щодо Пореченкова за статтею 260 частиною 4 Кримінального кодексу України – через участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил із автоматичної зброї.

Російський актор Михайло Пореченков 30 жовтня побував у контрольованому проросійськими сепаратистами українському Донецьку. На сайтах сепаратистів поширене відео, на якому Пореченков, одягнутий у каску з написом «Преса», стріляє з кулемета. З ролика не видно, куди цілить цей громадянин Росії, сам він у соцмережах переконує, що «не стріляв у людей».

XS
SM
MD
LG