Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: «події в терористичних «ДНР» і «ЛНР» є актом насильства і не мають нічого спільного з виборами»


«Вибори» в частині Донбасу під дулами автоматів, Новоазовськ, 2 листопада 2014 року
«Вибори» в частині Донбасу під дулами автоматів, Новоазовськ, 2 листопада 2014 року

Події 2 листопада в «терористичних «ДНР» і «ЛНР», є актом насильства над українськими громадянами і не мають нічого спільного з виборами, заявила Служба безпеки України.

У рамках відкритого цього ж дня кримінального провадження СБУ та МВС документують десятки злочинів, які полягають в обстрілах мирних жителів, що не припиняються, диверсіях (м. Маріуполь), цинічного тиску зброєю і артилерією на громадян (м. Сніжне), підкупу і шантажу (м. Донецьк), мовиться в коментарі.

В СБУ звертають увагу, що відбувається «цинічне примушування та заманювання громадян до «людоловок», а інакше не назвеш місця для псевдо-голосування».

У цих місцях «людям за безцінь пропонують продукти харчування, овочі і фрукти, завезені Росією з так званим гуманітарним конвоєм», а саме «голосування», як кажуть в СБУ, є «організованим злочинцями цинічним фарсом для того, щоб зібрати базу даних про людей і відсортувати їх за злочинними потребами «ДНР» і «ЛНР».

Зокрема, мовиться в коментарі, громадян призовного віку бойовики і їхні московські господарі бачать «як гарматне м’ясо для боротьби проти України і як поповнення складу Збройних сил Росії». Про це свідчать повістки про призов на підставі російського законодавства, зразки яких опублікували в СБУ.

Служба безпеки України, мовиться в коментарі, «ще раз закликає українських громадян утриматися від участі в цьому шабаші і не зробити помилкового кроку, який перекреслить ваше майбутнє і майбутнє ваших дітей».

У неділю сепаратисти збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» проводять «вибори» на підконтрольних їм наразі територіях, усупереч «мінським домовленостям». Росія є єдиною країною світу, яка заявляла про намір визнати ці «вибори», протиставивши себе світовій спільноті, представники якої багато разів застерігали Москву не робити цього.

XS
SM
MD
LG