Доступність посилання

ТОП новини

Від теракту на блокпості біля Маріуполя загинули двоє військових – РНБО


Біля одного з блокпостів поблизу Маріуполя вранці в неділю стався терористичний акт, унаслідок якого двоє українських військових загинули, ще один поранений, повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони.

Як розповів речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко, на блокпост на автомобілі приїхав мешканець одного з навколишніх сіл, який начебто збирався передати певну кількість гуманітарного вантажу для бійців полку «Азов». Автомобіль зупинили для догляду. При підході до транспортного засобу доглядової групи військовослужбовців стався потужний вибух.

Місцевий мешканець, який приїхав на автомобілі, так само поранений і перебуває в лікарні, з ним працюють компетентні органи, повідомили в РНБО.

За повідомленням, слідство триває, а за оперативними даними, відбувся дистанційний підрив радіокерованого заряду. Наразі не відомо, чи була метою теракту атака на блокпост, чи завданням бойовиків було проникнути в Маріуполь і здійснити диверсію в місті.

У частині Сходу України, яку захопили проросійські збройні сепаратисти і російські війська, триває, за офіційним визначенням, «антитерористична операція», за словами низки політиків, війна Росії проти України, а, як назвав це президент Петро Порошенко, Вітчизняна війна України 2014 року. Сепаратисти також намагаються влаштовувати теракти і поза межами захоплених ними територій.

XS
SM
MD
LG