Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: через дії Росії санкції можуть посилити


Останні дії Росії стосовно «виборів» сепаратистів у частині Донбасу і введення «гуманітарних конвоїв» до України без узгодження з Києвом виключають, принаймні наразі, можливість зняти накладені на Росію санкції, заявив у понеділок речник уряду Німеччини.

Якщо ж становище погіршиться, може бути необхідно розглянути нове посилення санкцій, попередив Штеффен Зайберт.

Він повторив, що Німеччина і весь Європейський союз одностайні в невизнанні незаконних сепаратистських «виборів». Речник нагадав, що ці «вибори» суперечать букві й духові «мінських домовленостей» і проведені не відповідно до Конституції і законів України. Ці «вибори» не мають юридичних наслідків і ускладнюють кризу, додав Зайберт.

За його словами, офіційні голоси з Росії щодо визнання цих «виборів» чи поваги до їхніх «результатів» «незрозумілі». Речник уряду Німеччини закликав Росію зробити все, щоб виконати «мінські домовленості».

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що сепаратистські «вибори» суперечать домовленостям, досягнутим 5 вересня у Мінську. Верховний представник Європейського союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні наголосила, що незаконні «вибори» є новою перешкодою на шляху до миру в Україні. Росія натомість заявила, що «поважає волевиявлення мешканців Південного Сходу» України.

Україна не визнає недільного «голосування» на зайнятій бойовиками частині Донецької і Луганської областей і вже порушила з цього приводу кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG