Доступність посилання

ТОП новини

США: якщо Росія визнає сепаратистські «вибори» на Донбасі, це ізолює її ще більше


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Якщо Росія визнає так звані сепаратистські «вибори» на Сході України, це лише ізолює її ще більше, заявила сьогодні речниця Державного департаменту США Джен Сакі.

Вона нагадала, що Росія вже зробила цілу низку заяв стосовно цих «виборів», які не відповідають ні букві, ні духові «мінських домовленостей».

Речниця нагадала позицію Вашингтона, що США засуджують ці «вибори» і не визнають їх, як не визнають і «лідерів», «обраних» унаслідок цих незаконних «виборів». Вона додала, що США вітають заяви Євросоюзу, ООН, Франції, Німеччини й інших держав чи об’єднань, які так само відкидають ці «вибори» як незаконні і нелегітимні.

Крім того, на брифінгу у Вашингтоні Сакі додала, що США занепокоєні повідомленнями і фотографіями десятків військових вантажівок без позначень у Східній Україні, які перевозять важке озброєння і боєприпаси.

Раніше сьогодні в Києві в Раді національної безпеки та оборони заявили про інтенсивне переміщення військової техніки та живої сили з території Росії на територію, яку захопили сепаратисти. Як сказав речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, присутність російських військ там уже навіть не маскується.

Учора проросійські сепаратисти провели на захопленій ними території частини Донбасу «вибори», на порушення «мінського протоколу» від 5 вересня. Значна частина світової спільноти, як і Україна, заявила, що не визнає їх. Росія натомість уже дала знати, що «поважатиме волевиявлення» сепаратистів.

XS
SM
MD
LG