Доступність посилання

ТОП новини

На ринку нафти триває черговий обвал


На світовому ринку нафти триває черговий обвал котирувань. Увечері 3 листопада ціна грудневих поставок нафти американського сорту WTI на торгах у Нью-Йорку впала більш як на два відсотки – до рівня 78,78 долара за барель. Ця вартість є мінімальною з червня 2012 року

На електронних торгах 4 листопада тенденція триває, нафта сорту WTI нині є дешевшою за 78 доларів. Аналогічні процеси відбуваються і з європейським сортом нафти Brent – ціна перебуває поблизу мінімумів цього року (це близько 83 доларів за барель), зафіксованих 16-17 жовтня.

Російська нафта торгується з дисконтом щодо марки Brent, тобто її ціна є нижчою на кілька доларів. Черговий обвал котирувань одного з основних експортних товарів ще не позначився на котируваннях російського фондового ринку, оскільки в Росії сьогодні відзначають державне свято – День народної єдності.

Зниження вартості нафти триває вже шостий тиждень поспіль. Це найдовший період обвалу нафтових цін від 2002 року. Причиною такої динаміки експерти називають підвищення обсягів видобутку в країнах ОПЕК і в США, цінову конкуренцію між країнами Перської затоки і зниження темпів зростання попиту через уповільнення розвитку економік Китаю та Європи.

XS
SM
MD
LG