Доступність посилання

ТОП новини

Суд за позовом фармкомпанії проти голови фонду «Пацієнти України» перенесли


Фармкомпанія позивається проти активіста пацієнтських організацій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Судове засідання за позовом української фармацевтичної компанії «Валартін фарма» проти голови фонду «Пацієнти України» Дмитра Шерембея та газети «Капітал» перенесли на 25 листопада. У Дарницький районний суд Києва, де розглядалася справа, не зʼявились представники позивача і другий відповідач.

Фармацевти звинувачують активіста та журналістів у поширенні неправдивої інформації та шкоді діловій репутації, говорить адвокат Дмитра Шерембея Віра Крат. Однак, за її словами, активіста переслідують за антикорупційну діяльність.

«Ця публікація була 26 серпня 2014 року і стосувалась вона препарату. Дмитро піддав під сумнів його ефективність і можливість застосування в Україні», – говорить юрист.

Дмитро Шерембей стверджує, що оприлюднив докази про відсутність клінічних випробувань виробленого «Валартін фармою» препарату «Альфапег», який, однак, Міністерство охорони здоров’я схвалило для лікування гепатиту С. На думку активіста, використання цього препарату могло завдати непоправної шкоди здоров’ю тисяч людей.

Цього ж дня пізніше прес-служба «Валартін Фарми» поширила заяву, у якій звинувачує пацієнтські організації у тиску на суд. Представники компанії не прийшли на засідання у зв'язку з хворобою адвоката, йдеться у повідомленні.

Перед засіданням суду активісти пацієнтських організацій провели під стінами будівлі акцію солідарності з колегою, прикувавшись наручниками одне до одного.

XS
SM
MD
LG