Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов зареєстрував проект про скасування закону про особливий порядок для частин Донбасу


Голова Верховної Ради Олександр Турчинов зареєстрував проект постанови про скасування закону «Про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Крім того, Турчинов пропонує скасувати закон «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Вчора президент Петро Порошенко заявив, що винесе на розгляд засідання Ради національної безпеки і оборони скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини. Наразі засідання РНБО продовжується.

16 вересня Верховна Рада у закритому режимі ухвалила два закони щодо Донбасу: про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про амністію «учасників збройних формувань» і членів самопроголошених «органів» у Донецькій та Луганській областях, які складуть зброю, звільнять людей із полону, а також залишать зайняті приміщення.

Відповідно до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування» дострокові місцеві вибори в цих районах, що наразі окуповані проросійськими сепаратистами, мають відбутися 7 грудня, проте 2 листопада бойовики провели свої вибори. Україна та міжнародна спільнота не визнали ці «вибори».

XS
SM
MD
LG