Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: «майданівці» і «учасники АТО» воювали за приватне підприємство


У Києві на території приватного підприємства воювали у вівторок дві групи людей, які назвалися «однією з сотень Майдану» і «учасниками АТО з-під Донецька», повідомив у фейсбуці в ніч на середу радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його даними, міліція прибула ввечері до підприємства, коли люди стали скаржитися на стрілянину, і затримала 42 учасників обох угруповань, які билися за права власності на цей об’єкт.

За словами Геращенка, в них вилучили балаклави, бейсбольні бити, ножі, пляшки з «коктейлями Молотова», а в одного й вогнепальну зброю. Цей один залишиться під вартою, решту після ідентифікації відпустять під зобов’язання з’явитися до слідчого, повідомив радник.

Він додав, що ні в «захисників», ні в «нападників» не було ніяких документів, що могли б підтвердити законність їхніх дій. Геращенко також навів попередню інформацію, що за цей об’єкт уже багато років тривають майнові суперечки «в судах, і не тільки».

За цим фактом порушене провадження за статтею Кримінального кодексу про хуліганство з застосуванням вогнепальної і холодної зброї, а слідчі тим часом шукають на території підприємства можливу зброю, яку могли викинути учасники сутички.

У зв’язку з цим Геращенко наголосив, що «нікому не дозволено брати на себе функції державних органів, не маючи не це права».

XS
SM
MD
LG