Доступність посилання

ТОП новини

Суд наказує перерахувати голоси на більшості дільниць в окрузі на Дніпропетровщині


На Дніпропетровщині мають перерахувати голоси на 123 зі 136 виборчих дільниць одномандатного округу № 38 (із центром у Новомосковську) – таке рішення ухвалив сьогодні Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

Цією ухвалою суд визнав недостовірними результатів виборів на цих дільницях.

У партії «Опозиційний блок» заявили, що вважають рішення суду незаконним і таким, що ухвалене в інтересах «кандидата від Коломойського – екс-міністра оборони Олександра Кузьмука, який набрав у 2,5 рази менше, ніж переможець виборів».

«Позов до суду подали представники кандидата Кузьмука. У позовних вимогах вони просили те, що не передбачено законом, а саме – зажадати з окружної комісії рішення і протоколи комісії, у другій частині – визнати недостовірними результати виборів по округу», – заявили в партії.

Водночас раніше у Штабі національного захисту Дніпропетровщини заявляли, що не визнають результатів виборів на 38-му окрузі «через масові фальсифікації та підкуп виборців».

За даними ЦВК, за підсумками обробки 100% протоколів на виборах Верховної Ради на цьому окрузі переміг самовисуванець Вадим Нестеренко, який був заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації за часів Віктора Януковича – він набрав 31,35% голосів. Друге місце посів самовисуванець, колишній міський голова Новомосковська Віктор Літвіщенко – 15,79%, третє – самовисуванець, колишній міністр оборони, який був народним депутатом від Партії регіонів у Верховній Раді минулого скликання, Олександр Кузьмук (12,78%).

Незадовго до виборів в окрузі № 38 на Дніпропетровщині спалахнув скандал: опоненти звинувачували кандидата-самовисуванця Вадима Нестеренка у непрямому підкупі виборців шляхом надання знижок на продукцію місцевого підприємства. Водночас сам кандидат ці звинувачення відкидав.

XS
SM
MD
LG