Доступність посилання

ТОП новини

Звільнити Донецьк можна уже сьогодні – командир з батальйону «Дніпро-1» Шилов


Володимир Шилов
Володимир Шилов

Неправильна тактика – причина повільного звільнення Донецька. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив відсторонений командир однієї з рот батальйону «Дніпро-1» Володимир Шилов.

«Подивіться – Авдіївка, аеропорт, Піски, Абакумова, Мар’янка – лінія оборони. Якщо між Авдіївкою, аеропортом та Пісками відстань зовсім маленька і дуже щільна оборона, то між Пісками та Абакумовим – солідна відстань, близько 20 кілометрів. Війна перетворилася у війну блокпостів. А де ж стратегія, де тактика…От взяти хлопців з аеропорту. Герої. У них тактика дій інакша. Вони мають працювати на цьому відрізку Піски – Абакумова, заходити, відрізати шляхи життєзабезпечення, прибирати живу силу», – заявив він.

За словами Шилова, із самого початку усе робилося неправильно, зокрема коли звільняли Слов’янськ, військові дали можливість сепаратистам у Донецьку й Горлівці закріпитися й звести оборону.

Шилов заявив, що кілька разів був у Донецьку із розвідувальною місією і заявляє, що блокпости охороняють сепаратисти, теперешня та колишня міліція міста, а також бійці спецпідрозділу «Беркут».

Утім, зазначає, партизанська війна там можлива, і вона там є.

У липні озброєні сепаратисти Слов’янська прибули в Донецьк. Батальйон «Дніпро-1» – один з батальйонів, які стоять у передмісті Донецька. Підполковник Володимир Шилов очолював добровальчу роту «Донецьк» у складі батальйона. Зараз відсторонений, перебуває у Києві із пораненнями.

XS
SM
MD
LG