Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Кремль вважає критику Тимченка нападом на Путіна


Геннадій Тимченко, архівне фото
Геннадій Тимченко, архівне фото

У Кремлі з нерозумінням ставляться до практики персоніфікованих нападів із боку Заходу на президента Росії Володимира Путіна, заявив сьогодні його речник Дмитро Песков, коментуючи повідомлення про розслідування у США проти президентового соратника Геннадія Тимченка.

За словами речника Кремля, таке повідомлення стосовно підприємця, якого називають наближеним до російського президента, є ще одним проявом того, що атаки на Росію зосереджуються на особі керівника країни.

Він додав, що у Кремлі не знають, наскільки правдива інформація щодо звинувачень проти Тимченка.

У зареєстрованій у Женеві компанії-енерготрейдері Gunvor Group, одним із засновників якої є Тимченко, теж заявили сьогодні, що про розслідування у США нічого не знають, що ніяких доказів звинувачень проти неї немає і що йдеться про «перехресний політичний вогонь проти неї».

Раніше сьогодні один із провідних щоденників у США The Wall Street Journal написав, що Міністерство юстиції США і прокурори у Нью-Йорку розслідують схему відмивання грошей, до якої може бути причетний мільярдер Геннадій Тимченко, представник найближчого оточення російського президента Володимира Путіна. За повідомленням, предметом розслідування є питання, чи використовував Тимченко фінансову систему США для перерахування коштів, імовірно, пов’язаних із корупційною схемою в Росії.

За даними The Wall Street Journal, прокурори «розслідували перерахування коштів для купівлі нафти базованою в Женеві фірмою Gunvor Group, засновником якої був Тимченко». Нафта була придбана у контрольованої російською державою компанії «Роснєфть», а згодом «продана третім особам».

Крім того, видання стверджує, що в перебігу розслідування перевіряють і можливі джерела деяких коштів, що належать самому Путіну, з огляду на законність їхнього походження.

Тимченко був серед перших впливових бізнесменів із близького оточення Путіна, яких стосувалися санкції США ще після анексії Криму Росією. Він устиг офіційно продати свій пакет акцій Gunvor Group за день до оголошення санкцій проти нього, таким чином вивівши з-під санкцій цю компанію.

XS
SM
MD
LG