Доступність посилання

ТОП новини

В МВС відкривають провадження через фальсифікації в окрузі, де змагаються колишні регіонали


Головне слідче управління МВС України сьогодні відкрило кримінальне провадження за фактом фальсифікації результатів виборів на окрузі № 50, повідомила прес-служба міністерства.

Як мовиться в повідомленні, при розгляді зареєстрованої органами внутрішніх справ заяви слідство виявило ознаки злочину, передбаченого ч. 2 статті 158 КК України (фальсифікація виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування, надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців). На даний час ведеться слідство.

В МВС нагадали, що за скоєння такого злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

В окрузі № 50 у Донецькій області, з центром у Красноармійську, за даними ЦВК після електронного підрахунку голосів, майже 40 відсотків отримує самовисуванець Євгеній Гєллєр, який є депутатом Верховної Ради дотеперішнього скликання від Партії регіонів. Його головний суперник із майже 33 відсотками голосів – самовисуванець Леонід Байсаров, який теж є депутатом Верховної Ради дотеперішнього скликання від Партії регіонів.

XS
SM
MD
LG