Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вимагає від ЦВК та МВС взяти під особливий контроль ситуацію на 59-му окрузі


Президент України Петро Порошенко вимагає від Центвиборчкому та Міністерства внутрішніх справ особливої уваги до ситуації на 59-му окрузі (Донецька область).

Яу повідомили у прес-службі главі держави, президент і як гарант Конституції, і як громадянин вкрай невдоволений тим, як пройшли вибори на 59-му окрузі. На його думку, дії різних учасників виборчого процесу на цій території призвели до того, що округ не вписується в загальну всеукраїнську картину демократичних, прозорих і чесних виборів у відповідності з європейськими стандартами.

Президент звернувся до голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, аби вони у відповідності з їхніми повноваженнями взяли під особливий контроль ситуацію на 59-му окрузі, зазначається у повідомленні.

ЦВК має забезпечити чесний офіційний підрахунок голосів, а МВС − притягти до відповідальності всіх, хто порушував закон і правопорядок, незалежно від того, з боку якого кандидата це відбувалося, вважає президент. Порошенко доручив керівникові МВС взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ щодо порушень під час виборчого процесу на цьому окрузі і доповісти йому особисто, наголошується в повідомленні.

ДВК № 59 станом на 7 листопада залишалася єдиною в Україні комісією, де не було пораховано 100% голосів виборців на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.

За даними ЦВК, роботі окружкому на місці перешкоджають невідомі озброєні люди.

Офіційні результати позачергових парламентських виборів за партійними списками ЦВК має встановити до 10 листопада. Проте голова ЦВК Михайло Охендовський не виключає, що через ситуацію у 59-й окружній комісії ЦВК не зможе встановити результати виборів за партійними списками у відведені законом терміни – до 10 листопада.

XS
SM
MD
LG