Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Україна може вести переговори лише з Росією, а не з «ДНР» чи «ЛНР»


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що щодо врегулювання ситуації на Донбасі Україна може вести переговори лише з Росією, а не з угрупованнями бойовиків.

«Всі ці представники терористичних угруповань – так званих «ЛНР», «ДНР» – є звичайними терористами, злочинцями. І головне – вони є маріонетками Російської Федерації, яка тримає їх завдяки своїм Збройним силам. Спілкуватися зі злочинцями, які не ухвалюють жодних рішень, а є виключно небезпечними маріонетками Російської Федерації – це втрата часу, і в цьому немає жодного сенсу», – заявив Турчинов в інтервʼю телепрограмі «ТСН. Тиждень».

«Саме тому Україна разом з нашими стратегічними партнерами ЄС і США, які не повинні дистанціюватися від ситуації, повинні вести розмову виключно з Російською Федерацією, бо саме вона веде війну з нашою країною, і повинна відповідати за всі наслідки, які руйнують життя людей», – додав Турчинов.

Він також заявив, що «потрібно посилювати санкції проти Російської Федерації, і настав час і Україні запроваджувати жорсткі санкції». Голова Верховної Ради повідомив, що уряд подав президенту пропозиції щодо запровадження санкцій проти Російської Федерації, і висловив сподівання, що найближчим часом це питання розглядатиметься на засіданні РНБО.

XS
SM
MD
LG