Доступність посилання

ТОП новини

Минулої ночі бойовики обстріляли 30 разів позиції українських силовиків − штаб АТО


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Минулої ночі бойовики тринадцять разів обстріляли позиції українських силовиків, повідомляє прес-центр АТО.

Внаслідок обстрілів втрат серед українських військових немає.

У штабі АТО зазначають, що найбільш складна ситуація на Дебальцевському плацдармі, там бойовики вели інтенсивний обстріл з артилерії блокпостів, опорних та спостережних пунктів українських військових.

Крім того, вночі в цьому секторі бойовики вели мінометний та артилерійський вогонь по позиціях сил АТО в населених пукнктах Гранітне, Красногоровке та Піски.

Сепаратисти також зі стрілецької зброї обстріляли блокпост неподалік траси Бахмутка, а з системи залпового вогню «Град» підрозділи українських силовиків, які дислокуються в населених пунктах Трьохізбенка та Кряковка.

Ситуація в Донецькому аеропорту під контролем сил АТО.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

4 листопада у МЗС заявили, що з початку оголошення режиму припинення вогню на Донбасі загинули більше ніж 100 українських військовослужбовців, близько 600 поранені.

8 листопада спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про обстріли Донецька, появу конвоїв важкого озброєння і танків на території, підконтрольній угрупованню «ДНР».

XS
SM
MD
LG