Доступність посилання

ТОП новини

Текст коаліційної угоди буде узгоджений у п’ятницю – Ковальчук


До п’ятниці, 14 листопада, члени робочої групи щодо узгодження тексту коаліційної угоди планують остаточно погодити текст. Про це заявив представник «Блоку Петра Порошенка» Віталій Ковальчук, повідомляє прес-служба політичної сили.

За його словами, учасники робочої групи планують його підкорегувати та надати для остаточного обговорення представникам громадськості та експертам.

Він також зазначив, що в цьому разі текст коаліційної угоди буде підписаний вже під час першого засідання Верховної Ради, коли коаліція подасть кандидатуру прем’єр-міністра.

Крім того, кандидат у народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Юрій Стець заявив, що проект, запропонований блоком Порошенка, взято за основу коаліційної угоди. Він зазначив, що наразі політичні сили допрацьовують проект коаліційної угоди на предмет внесення до нього нових пунктів, але основа документа всіх влаштовує.

За даними 100% опрацьованих електронних протоколів, у багатомандатному виборчому окрузі лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

Всі ці політичні сили, окрім «Опозиційного блоку», беруть участь у обговоренні проекту коаліційної угоди.

Віце-премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив, що перше засідання Верховної Ради України 8-го скликання може відбутись 1 грудня.

XS
SM
MD
LG