Доступність посилання

ТОП новини

Угорська преса: Дмитро Кисельов ставить Західній Європі у приклад Угорщину


Дмитро Кисельов, архівне фото
Дмитро Кисельов, архівне фото

Угорський часопис HVG («Світова економіка за тиждень») пише сьогодні про схвальні оцінки влади Угорщини з боку Дмитра Кисельова, генерального директора пропагандистського Міжнародного інформаційного агентства «Росія сьогодні» і заступника голови Всеросійської державної телерадіокомпанії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Цей скандально відомий телеведучий у захваті від «спротиву» Угорщини щодо скоординованих дій ЄС, який виступає проти агресивної політики Кремля в Україні. Кисельов відносить до друзів Москви керівництво Угорщини, а також президента Чехії Мілоша Земана.

Дмитро Кисельов, за інформацією HVG, назвав Угорщину «найбільш важко кодованим членом Євросоюзу». Йдеться, зокрема, про конфлікт між офіційним Будапештом та Брюсселем у царині захисту прав людини минулого року, де порушеннями основоположних прав громадян займалася комісія на чолі з депутатом Європарламенту з Португалії Руї Таварішем. У своїй доповіді комісія назвала заходи кабінету прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана антидемократичними.

Кисельов не забув процитувати з цього приводу чинного спікера парламенту Угорщини Ласла Кевера, який 23 жовтня, у день відзначення 58-ї річниці антикомуністичного повстання в Угорщині 1956 року, заявив, що Брюссель таким чином намагається диктувати Угорщині правила етичної поведінки. Угорський політик в інтерв’ю угорському телеканалу Echo TV, яке висвітлює російсько-угорський конфлікт із позицій кремлівської пропаганди, заявив тоді: «Якщо таким виглядає майбутнє Євросоюзу, тоді справді варто подумати над тим, яким чином треба із цього поволі, але обережно повертати назад».

Іще одна схвальна оцінка Кисельова стосувалася заяв Віктора Орбана, який виступив проти західних санкцій щодо Росії, а також ухвали угорського парламенту минулого тижня прискорити будівництво нафтогону з Росії «Піденний потік».

Між тим, учора в Будапешті пройшла багатотисячна демонстрація громадян, які вимагали рішучих дій у боротьбі з урядовою корупцією та відставки чинного кабінету міністрів. Але ця акція для російських ЗМІ та угорських державних мас-медій пройшла майже непоміченою.

XS
SM
MD
LG