Доступність посилання

ТОП новини

Ціна ігнорування мінських зобов’язань для Росії зростатиме – США


Речниця Держдепартаменту США Джен Сакі
Речниця Держдепартаменту США Джен Сакі

Американське зовнішньополітичне відомство виступило в понеділок із новими закликами до Росії виконати зобов’язання за Мінським протоколом. В іншому разі можливі нові санкції, заявила речниця Держдепартаменту Джен Сакі.

«Не може бути жодного виправдання постійним порушенням мінського протоколу Росією та її союзниками. Якщо Росія насправді віддана справі миру в Україні, вона перестане підтримувати конфлікт, постачаючи зброю сепаратистам, і виведе всі війська і обладнання з України, а також закличе своїх союзників припинити порушення перемир’я, звільнити заручників, закриє міжнародний кордон. Білий дім чітко заявив ще 3 листопада: якщо Москва далі ігноруватиме зобов’язання, дані в Мінську, ціна для Росії зростатиме», – наголосила речниця.

Україна багато разів заявляла про пересування колон важких озброєнь та іншої військової техніки з Росії на захоплені сепаратистами частини територій Донбасу. Днями і Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, яка дотепер не інформувала про таке, вперше повідомила, що теж помітила пересування на цих територіях біля Донецька великих колон військової техніки й важких озброєнь. У світі наголошують, що такі дії Росії й сепаратистів підривають укладені ще у вересні, але так і не виконані ними «мінські домовленості».

XS
SM
MD
LG