Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував керівника головного управління «Укрзалізниці»


©Shutterstock
©Shutterstock

Суд обрав керівнику головного управління «Укрзалізниці» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Викрито факт вимагання виконувачем обов’язків начальника головного управління «Укрзалізниці» хабара за включення продукції одного з підприємств в план закупівлі на наступний 2015 рік. Посадову особу 7 листопада 2014 року затримано під час отримання грошей у сумі 100 тисяч гривень», – зазначають у прокуратурі.

Крім того, керівнику головного управління «Укрзалізниці» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

У квітні у Генпрокуратурі заявили, що підприємство, безпосередньо причетне до сім’ї Віктора Януковича, незаконно перемагало на тендерах, які проводила державна компанія «Укрзалізничпостач». Під час перевірок дотримання «Укрзалізницею» тендерних процедур за останні два тижні прокуратура порушила три кримінальні провадження на загальну суму збитків понад 90 мільйонів гривень.

У жовтні Служба безпеки України провела обшуки в «Укрзалізниці» та вилучила понад 7 мільйонів гривень та 1 мільйон доларів готівкою. За даними СБУ, у Державній адміністрації залізничного транспорту України роками діяв синдикат з відмивання грошей.

XS
SM
MD
LG