Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН знову збирається через Україну


Юрій Сергеєв на засіданні Ради безпеки ООН, архівне фото
Юрій Сергеєв на засіданні Ради безпеки ООН, архівне фото

Рада безпеки ООН збереться у середу на термінову зустріч у зв’язку зі становищем в Україні, повідомило у вівторок російське агентство «ТАСС» із посиланням на постійне представництво при ООН Австралії, яка цього місяця головує в Раді безпеки.

Як сказала речниця представництва Челсі Мартін, зустріч призначена на пів на третю за місцевим часом (21:30 за Києвом), вона буде відкрита і в ній візьме участь і постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв.

На зустрічі виступлять представники секретаріату ООН зі звітами про становище в Україні, і очікують, що головну увагу звернуть на становище на Сході України, додала речник.

Ця зустріч за листом постійного представника України вже внесена у порядок денний роботи Ради безпеки, оприлюднений на сайті ООН.

Раніше у вівторок Юрій Сергеєв заявляв, що, на його думку, ООН необхідно терміново поінформувати про те, що Росія планує повномасштабне вторгнення в Україну. Останні факти підтверджують це і не залишають сумнівів, написав він у твітері.

Україна останніми днями багато разів заявляла про пересування колон важких озброєнь та іншої військової техніки з Росії на захоплені сепаратистами частини територій Донбасу. Останніми днями Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні теж почала повідомляти, що так само помітила пересування на цих територіях біля Донецька великих колон військової техніки й важких озброєнь. До цього додається значне посилення обстрілів і нападів на українських силовиків із боку сепаратистів останніми днями. У світі наголошують, що такі дії Росії й сепаратистів підривають укладені ще у вересні, але так і не виконані ними «мінські домовленості».

XS
SM
MD
LG