Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан заявляє, що збив «вірменський бойовий вертоліт» у регіоні Карабаху


Військові Азербайджану заявляють, що збили сьогодні бойовий вертоліт Мі-24 Збройних сил Вірменії поблизу межі з сепаратистським Нагірним Карабахом. За повідомленням Міністерства оборони в Баку, вертоліт збили після того, як він обстріляв азербайджанські війська.

Про жертви в повідомленні нічого не згадано.

У Нагірному Карабасі так звані «сили самооборони» вірменських сепаратистів заявляють, що вертоліт належав їм, а збитий був під час «тренувального польоту».

За їхньою заявою, вертоліт не становив ніякої загрози азербайджанським військам; у ньому загинули три людини.

Незалежних повідомлень про подію наразі немає.

Бойові сутички на фактичній межі між Нагірним Карабахом і рештою Азербайджану стаються регулярно, незважаючи на проголошений 20 років тому режим припинення вогню.

Нагірний Карабах, автономія у складі міжнародно визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої становлять вірмени за національністю, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988–1994 років, унаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що його окупувала Вірменія. Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, серед того й Вірменія. Фактично ж Єреван надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.

XS
SM
MD
LG